ZwangerTotaal

shutterstock 208891762

Wat is ZwangerTotaal?

ZwangerTotaal is een uniek beweegprogramma voor zwangeren én pas bevallen vrouwen.
Tijdens en na de zwangerschap ondergaat je lichaam in relatief korte tijd grote veranderingen. Soms gaat dit gepaard met bekkenpijn, urineverlies of rugklachten. Gebleken is dat de manier van bewegen hierop van invloed is.

Voor wie is ZwangerTotaal?

Deze cursus is zeer geschikt voor zwangeren met lichte tot matige klachten op het gebied van bekken, rug of bekkenbodem. Maar je hoeft natuurlijk geen klachten te hebben om mee te doen, het programma is ook geschikt voor iedereen die tijdens haar zwangerschap goed wil blijven bewegen en klachten wil voorkomen. Bij zwaardere klachten is individuele behandeling meer geschikt.

Hoe werkt ZwangerTotaal?

Het programma van ZwangerTotaal is ontwikkeld door een nauwe samenwerking tussen oefentherapeuten en verloskundigen. In het programma wordt gewerkt met de meest optimale houdingen en bewegingen om de zwangerschap in een goede balans met zo min mogelijk lichamelijke klachten door te komen.

Buiten de voorbereiding op de bevalling met adem-, pers- en ontspanningstechnieken, besteed ik ook aandacht aan dagelijkse houdingen en bewegingen, en geef ik je praktische tips die je meteen kunt toepassen. Verder werken wij aan het zoveel mogelijk op peil houden van je beweeglijkheid en spierconditie. Er is ook een les waarbij je partner mee kan komen.

Lees meer over mijn werkwijze